color of skin ..

October 08, 2019  •  1 Comment

color of skin ..

.. med åren kommer visheten finns det många som säger och det är faktiskt en sanning som går att applicera på de flesta normala människor - sen kommer frågan om vad som är normalt förstås men det blir ju oftast en annan diskussion.

De senaste dagarna har jag läst och begrundat hur folk beter sig på sociala media och jag stör mig alltmer på den ton som sprider sig bredare och bredare utan att det får någon som helst konsekvens - att hata är lätt , men att försöka förstå eller ens lyssna på olika argument verkar vara så mycket svårare och det är alltid någon annans fel dessutom.

Oavsett om det handlar om en produkt som sägs vara skit eller helt underbart bra , politiska frågor och ståndpunkter eller vem som är god eller ond finns hatet närvarande , man skriver stora ord och starka meningar i syfte att belysa hur starkt man tror på sin sak - ofta överdriver man och tror att det ska vara ok att skriva precis vad som helst bara för att man skriver i affekt .. det finns som människor som begår brott i affekt och jag är nog ganska säker på att många av dessa började med att vräka ur sig både det ena och andra på olika sätt ..

För en massa år sen - känns som en evighet skrev jag ett litet inlägg om det här med att bedöma människor utifrån hur de ser ut och vad man tror själv utan att veta ..

Så här efteråt inser jag bara ännu mer hur rätt jag hade , man kan inte bedöma människor utifrån skinnet , eller ens från sin egen ståndpunkt vad man tror att det är för människa utifrån sociala perspektiv - vem är snäll och vem är ond ?

Ungefär under samma period som jag hade tagit denna bild och även så småningom skrev den lilla texten föddes en liten tanke att göra några bilder just på detta tema - "color of the skin" , för vad är det egentligen som definierar färgen eller personen under skinnet ?

 

Isabelle studio-580-Redigera copyIsabelle studio-580-Redigera copy

Om det blir påmålat , är det då påmålat eller är det fake? ... och hur är det med tatueringar är det då äkta eller finns nåt annat under - sitter godheten i skinnet eller sitter det i människan ?

Jag tror det sitter i människan även om det kan vara så att man lätt kan förvandla en människa med att köra en hård make-up och skapa ett alter-ego , dock finns människan därunder - den rätta och äkta människan med både fel och brister men då vet man i alla fall att det är fabricerat , eller så är det inte fabricerat utan helt enkelt en annan syn på saken , dvs man är beredd att lyssna och försöka förstå trots att det låter heltokigt ...

Vad jag vill säga är nog egentligen att det spelar ingen roll vad man har för färg på sitt skinn , man är antingen god eller ond , snäll eller dum , kriminell eller laglydig oavsett hudfärg eller social tillhörighet ...

Hur god är denna människa då ? Är det en god människa eller är det en ond ... svaret är enkelt - bara att lägga ut en bild på social medier och skriva nån halvprovocerande sak så får man snart en hel hoper med smarta kommentarer om både det ena och andra.

 

.... och inte blev jag direkt klokare av detta heller men någonstans kändes som om jag behövde skriva just vad jag skrev - kanske ska hålla mig till bilder dock .. fast det finns nog många som skulle säga att jag ska hålla mig bort från det också så ha en underbar dag, helg eller vecka ..

Idén eller tanken som kom då redan 2013 blev det inget särskilt med  då men nu har det i all fall blivit något ..

 

Konceptet 3xUnger landar till helgen 12:e och 13:e Oktober i Konsthallen Vingen i Torslanda , från Halmstad till Göteborg ,Torslanda så vem vet var vi kanske landar nästa gång ??

Du kan läsa om utställningen här

 

 

 


Comments

guld diskmedelspump(non-registered)
Jag föredrar alltid att läsa kvalitetsinnehåll
No comments posted.
Loading...

Archive
January February (6) March April May (1) June (4) July (2) August September October November December
January (2) February March April May June (1) July August September October (1) November December
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December