en annan väg

February 16, 2018  •  Leave a Comment

.. ibland blir det så att man vill göra nåt annat, nåt man inte gjort innan eller till och med göra mer av det man gjort innan - man kanske av någon outgrundlig anledning glömt bort att just den typen av bilder , den typen av uppdrag är så otroligt givande ..

jag har alltid gillat att fotografera natur , men jag kommer aldrig att bli en naturfotograf ..

jag har alltid gillat att fotografera porträtt , men på samma sätt där kommer jag aldrig att bli en ren porträttfotograf ..

.. det är roligt att plåta bröllop men nån bröllopsfotograf är jag verkligen inte .. och sportfotograf är jag väl inte heller ..

Så vad är man då ? ... och jag kan bara undra varför måste man vara nåt specifikt ? Hundfotograf,kattfotograf,gatufotograf .. nää inget av de epiteten lockar mig särskilt mycket så jag får nog hålla mig till att fortsätta vara obestämd - jag gillar att få möjligheten att fotografera olika saker med olika förutsättningar.

Ena gången kan det handla om sport , nästa gång är det någon som ska porträtteras för tex en klubb och mellan detta tar men sina egna bilder som så småningom är tänkta att bli konstfoton .. variationen är oerhört tacksam och man är helt enkelt väldigt nöjd att man får möjligheten att få fotografera all dessa olika personer , tillfällen och event.

Några gånger i alla människors liv så dyker det upp olika saker som gör att man kanske byter spår , slår sig in på en annan bana eller helt enkelt får lust att göra nåt totalt annat än vad man hållit på med - och det är så med fotograferande också , ibland vill man utvecklas i en annan riktning och åtminstone för ett tag fokusera på något som ligger en riktigt varmt om hjärtat , och då är det bäst att göra det.

Ibland tror man att man vet precis vad som ska komma och man tror sig att man ser det tydligt och skarpt när det i själva verket ligger lite i dunkel , lite suddigt eller helt enkelt lite dimmigt - precis som bilden på allén jag tog för några år sen .. ekarna står stabilt och tryggt men samtidigt kan man inte se vad som döljer sig i dimman - man vet vad som borde finnas där men man kan inte vara riktigt säker ..

XP1O4243 copyXP1O4243 copyAlley with mist

Bilden är tagen i Falkenberg en morgon när dimman låg relativt tung men ändå så man kunde se tillräckligt för att bilda sig en uppfattning om vad man såg ..

Du kan följa mig på Instagram under namnet fotoglenntunger

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February (6) March April May (1) June (4) July (2) August September October November December
January (2) February March April May June (1) July August September October (1) November December
January February March April May June July August September October November (1) December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December